perjantai 27. helmikuuta 2009

Hirsitoimitus lähestyy

Helmikuu on lopuillaan ja hirsitoimitus lähestyy. Ensimmäinen erä pitäisi saapua tontille ensi tiistaiaamuna ja pystytys toivottavasti käynnistyy viimeistään keskiviikkoaamuna. Mielenkiinnolla odotan minkänäköistä hirttä saapuu, odotusarvona on, että jälleen älyttömän siistiä, vaaleaa ja puhdasta puuta. Toimitus on toistaiseksi toiminut ajatuksien mukaisesti: rakennekuvien ensimmäinen sarja tuli jo alkuviikosta, seinäkuvat sain sähköpostitse jo viime viikolla ja toimituksenkin sain sovittua pystyttäjien toiveiden mukaisesti alkuviikkoon.

Tontilla on tapahtunut helmikuun aikana muutenkin. Autokatoksen ja varaston seinät ulkopuolelta levytetty Tuulileijonalla ja panelointi on alkanut. Kattotiilet ovat katolla. Jiiri on leikkaamatta ja harjatiilet sekä reunapellit asentamatta. Maanantaina aloitan puolen vuoden vuorotteluvapaan, jonka aikana on tarkoitus saada projekti varsin pitkälle valmiiksi. Painetta en ota, mutta toivon, että työ sujuu nopeammin kuin viime kerralla, jolloin koko projekti tuli tehtyä iltaisin ja viikonloppuisin.

Laitevalintoja on tullut tehtyä jo jonkin verran: maalämpöpumppu tulee Lämpöässältä, vesikiertoinen lattialämmitys Uponorilta samoin IV-putket, IV-kone tullee olemaan ILTO 440.

Viikonlopun aikana pitää vielä ennen toimitusta tarkistaa sokkelin yläpinta, puhdistaa lumet talon pohjalta, paneloida varaston seinää jne.Paljon on kaikenlaista, katsotaan mitä saadaan aikaiseksi.