torstai 5. maaliskuuta 2009

Hirret saapuivat



Tiistaiaamu klo 6.50 Kuusamon Kuljetuksen rekka kurvasi Tattitielle mukanaan ensimmäinen erä Kuusamo Hirsitalojen meille sorvaamasta talostamme. Hirsinippuja tuli 12 kpl + muuta puutavaraa ja tuulensuojalevyä sekä tietysti ristikot.


Toimitus tuli juuri siloin kun se luvattiin. Toimitusta hoputettiin alkuviikkoon, kun pystyttäjien oli määrä ensin tulla viimeistään torstaina hommiin, mutta ilmeisesti nosturikuskista riippuen pystytyksen aloitus siirtyi ensi maanantaihin.


No tänään illalla tulikin sitten jo toinen osa, jossa oli mukana palkit, runkotavaraa, hirsipaneelia ulkopuolelle ja muuta puutavaraa siten, että tontti on nyt varsin täynnä. Toivoa sopii, että pystyttäjien nosturi on niin järeä, että se ylettyy nostelemaan hirsiä tontin reunalta.
Onneksi keli on pysynyt ja ainakin toistaiseksi on luvattu sen pysyvän suotuisana eli pikku pakkasta öisin ja hieman plussan puolelle päivisin. Viikonlopuksi on jopa aurinkoa tiedossa.
Vuorotteluvapaan ensimmäinen viikko on mennyt pitkälti lasten vatsataudin kourissa ja tänään olin itsekin vatsavaivainen. Autokatosta saatiin paneloitua aika hyvin maanantai-tiistaina ja tänään laitoin reunapellit katolle. Huomenna laitan harjatiilet.