maanantai 23. maaliskuuta 2009

Talo on saamassa muotonsa

Hirsitalomme on hiljalleen saamassa katteen päällensä. Viime viikon lopulla kuistin ja eteisen ylle saatiin aluskate ja maanantaina toinen puoli päälappeista. Ja hyvä niin, sillä iltapäivällä lumisade yltyi aika sakeaksi ja lunta kertyi illan ja yön aikana aikana pari kymmentä senttiä. Ensimmäisiä tuulensuojalevyjä on myös jo saatu laitettua paikoilleen kattolyhtyjen kylkiin.



Pystyttäjien kanssa ollaan yhteistyössä välillä pohdittu joitakin yksityiskohtia - mm. jiirejä. Onneksi itse osaa tehdä jotain ja pystyttäjät ovat ammattimiehiä, joten hommat hoituu. Amatöörirakentajien onkin hyvä käyttää ammattimiehiä, jottei homma pysähdy osaamattomuuteen.


Pystyksen ohessa on pohdittu hieman myös mitä sisälle tulee - takkaa ja portaita. Takka tehdään tällä kertaa paikalla muuraten, mutta kylläkin elementtihormilla. Kävimme viime viikolla yhden muurarin juttusilla, mutta hän oli sellainen taiteilijaluonne, että halusi väkisin lisätä takkaan jonkun oman taidonnäytteensä vaikka me haluamme ä siitihan simppelin. No, tällä viikolla toinen muurari tuli käymään meillä ja hänen kanssaan päästiin nopeasti yksimielisyyteen takan muodosta ja mitoista. Ja hänet me valitsemme.