torstai 8. lokakuuta 2009

Talvi lähestyy ja tekemistä riittää

Talon ulkopuoli sai edellispäivänä jälleen yhden suuren muutoksen, kun sokkeli saatiin pinnoitetuksi. Pinnoituksessa käytettiin Maxitin tuotteita: EPS:n tasoitukseen käytettiin Ohutrappauslaastia 410 ja siihen upotettiin lasikuiteverkko, hienorouheen, HR4, kiinnityslaastin värinä oli tumman harmaa. Otin homman tekijäksi tutun kaverin, joka kertoi pinnoitustyön olleen helppoa tasaisella alustalla.
Myös sisällä on tapahtunut varsin paljon viimeisen kuukauden aikana. Kaikki väliseinät on paneloitu ja levytetty, pääosa hirsipaneleista ja hirsiseinistä on myöskin jo käsitelty Paneeliässällä ja sähköjohdotukset ovat pääosin valmiit. Hirsipaneeleiden laitto oli mielekästä puuhaa, koska näkyvää syntyi nopeasti. Kiinnitin paneelit kolmella 63mm pitkällä viimeistelynaulalla, jota varten hankin jo viime syksynä Dewaltin akkukäyttöisen naulaimen - on tosi näppärä työkalu, kun ei tarvii sählätä paineilmaletkujen kanssa.Lämpö saatiin päälle edellisviikolla.

Yläkerran katot ovat muutamia paneeleita vaille valmiit. Paneelit tulivat Puukeskukselta ja valmiiksi valkoiseksi käsiteltyjä. Nyt on suuri urakka vaimolla maalata kaikki kattolistat ja ikkunoiden pielilistat valkoiseksi. Nämä olisi pitänyt ottaa valmiiksi valkoiseksi maalattuina, sillä käsittelyn hintavaikutus kokonaishintaan ei varmaankaan olisi ollut kovinkaan suuri. Nyt niiden käsittelyyn menee päivä jos toinenkin. Listoitukseen ainakin yläkerran osalta olen pyytänyt apua parilta timpurikaverilta ja nämä ovat luvanneet tulla jelppimään hommassa. Jiirien sovittamisessa menee kuitenkin aikaa ja tuona aikana teen itse jo vaikka laatoituksia pitkän matkaa. Laatoituksista puheen ollen keittiön lattialaatat on tilattu ja niiden pitäisi saapua ensi viikolla, pääsee sitten niitäkin laitamaan ja tuomaan keittiökalusteita sisälle.

Takka nousi viime viikolla omalle paikalleen muurari Pertti Rannikon aikaansaannoksena. Siitä tuli mielestämme hyvä ja sopivan kokoinen kokonaisuus olohuoneen, ruokailutilan ja keittiön välille. Se on pinnoitusta vaille valmis.

Nyt työtahti rakennuksella on hidastunut, kun arkityö lähti jälleen käyntiin. Viikolla pystyn muutaman illan ja viikonloput käyttämään rakentamiseen ja tällä tahdilla muutto menee väkisinkin lähelle vuodenvaihdetta. Katsotaan kuinka arvio pitää.