maanantai 9. marraskuuta 2009

Sisätyöt jatkuvat

Taas on vierähtänyt kuukausi edellisestä kirjoituskerrasta. Tuntuu, ettei töiden jälkeen millään ole puhtia tarttua kirjoitushommin vaikka niin ajattelisikin. No, uhraan muutaman minuutin nyt kirjoitteluun.
Sisäpuolella on tapahtunut päivätyön lomassa sentään jotain. Eilen sain isänpäivän vieton tiimellyksessä keittiön kaapit paikoilleen. Niistä puuttuvat enää yläreunaan tulevat listat ja saarekkeen taso. Kalustaminen tehdään sitten tuonnempana. KAlusteet tulivat Petralta, jonka kanssa teimme kaupat jo viime syksynä.
Portaat tulivat työmaalle edellisviikolla ja niiden tuominen meni taas sitten niin kuinka kuljetusfirma ei saisi toimia. Eli porraslaatikko oli tuotu työmaalle jossain vaiheessa sateentihkuista maanantaipäivää ja kun illalla menin hommiin niin oli aika yllätys edessä. Kuljettaja ei ilmoittanut mitään, että oli tuomassa tavaraa meille vaan oli jättänyt laatikon kaikessa viisaudessaan pihamaalle odottamaan, josko joku tulisi sen sitten suojaamaan/korjaamaan talteen. Onneksi menin illalla sinne, sillä muuten olisi kuljetusfirmalle tullut kallis keikka meille. Taivaalta tihutti vettä koko iltapäivän ja seuraavaan aamuun mennessä portaat olisivat olleet pilalla. Toisaalta olisi voinut olla hyvä sauma antaa muistutus oikeasta toiminnasta ja olisin vain jättänyt ne siihen sateeseen (en ole kuitannut portaita vastaanotetuksi). Kutsuin nopeasti isän siirtoavuksi ja saimme puuosat suojaan hyväkuntoisina.

Olohuoneen katto on valmis ja siellä roikkuu jo ensimmäisen valaisimen johto paikallaan. Piti laittaa, koska telineet lähtivät pois ja ilman niitä voisi olla hankalaa tehdä asennuksia reilun 5 metrin korkeudella. Takka on luukkuineen valmis ja on hyvä.
Eilen sivelin toisen kerroksen vesieristettä kylpyhuoneen seiniin ja tänään tilaisin kylpyammeen systeemit sinne Salon Kaakelista. Amme on tarkoitus upottaa rakenteisiin ja nämä teen Wedi-levystä. Wedi on täysin kosteuden kestävää materiaalia ja sitä on helppo työstää. Saa nähdä kuinka tarkoituksessani onnistun.
Kodinhoitohuoneen näkyville pinnoille on laitettu lasikuitutapetti ja ne on maalattu, samoin alakerran vaatehuoneet.

Tänään pitäisi tulla lisää laattoja, laminaattia ja kattopaneeleita sekä saunan paneelit.