sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Sisäpuolella tapahtuu

Kesäkuu mennä viiletti taas aika haipakkaa. Raksalla ollaan edetty rauhallisesti eikä ole hosuttu äkkiä valmiiksi.
Yläohjan puhallusvillan asennusvalmiutta ollaan väsätty jo monta viikkoa ja se alkaa olla voiton puolella. Sitä helposti ajattelee, että äkkiäkös sellaisen tekee, mutta kun ollaan kuitenkin korkealla niin ei se niin nopeaa yksin tehdessä ole. Ensin mittaat, sitten sahaamaan tuulensuojalevun tukirimaa, naulaan sen paikoilleen, mittaat levyn leveyden ja mahdollisten kolojen paikat ja sitten kiinnität levyn. Ja kun yhteen risikkoväliin tulee keskimäärin kolme 1200 mm:ä pitkää palaa ja välejä on noin 40 niin siinä sitä aikaa menee. Yläpohjassa piti vielä myös kasvattaa osaa kattovasoja alaspäin 35 cm sekä kiinnittää yläkerran vaakaosuuden kannatuspuut, 9 kpl.

Ja jotta puhallusvillan asentaja voi tulla, on eristeiden seassa kulkevien ilmanvaihtokanavien, viemärin tuuletusputken sekä hirteen yläkautta menevien sähköjohtojen oltava paikoillaan.

IV-kanavaksi valitsin Uponorin muovikanavan sen helpon asennettavuuden ja keveyden takia. Eikä hintaero peltikanavaan ole suurikaan.

Pari viikkoa sitten oli pakko uhrata muutama päivä ulkorakennukselle, jotta se saatiin siihen kuntoon, että voimme sijoittaa kalustekuorman sinne. Nyt se onkin varaston osalta enää lattian saumausta ja listoitusta vaille valmis. Myös rännit ja syöksyt saatiin paikoilleen viime viikolla. Kalusteiden kanssa samalla viikolla saapui myös Kusamolta kuorma sisätarvikkeita: hirsipaneelia, kipsilevyä, lastulevyä, peitelautaa ja listaa. Niitä pitäisi alkaa käsitellä piakkoin - se on vaimon hommaa, jotta jälki varmasti kelpaa.

Olimme vaimon kanssa viime viikolla pari päivää Tallinnassa sähkömiehemme ja tämän vaimon kera. Oli ihan mukavaa välillä saada ajatukset pois arkirutiineista. Rakennusmateriaaleja ei tuotu, mutta kalusteita käytiin katsastamassa ja ihan hyvännäköisiä on tarjolla.